Noen forhold er beskrevet her:
Negler sprekker lett kalt onychoschizia ved gjentatt fukting eller tørking av negler. I noen tilfeller kan disse sprekkene eller sprøheten skyldes hypotyreose eller jernmangel, og svake negler kan skyldes kalsium-, jern- eller vitamin B-mangel. For å fikse disse, kan lotioner som inneholder alfahydroksysyrer eller lanolin påføres eller bruke hansker under omgang med vann. Og også multivitamin- og jerntilskudd er foreskrevet.
Dette kan skyldes ytre traumer på selve neglen som å trykke for hardt inn i neglen eller fjerne neglelakk. Negler kan også flasse hvis de har ligget for lenge i vann, eller det kan være forårsaket av jernmangel. Å ta jernrik diett (hvis intern årsak) og påføre lotion kan være nyttig.
Det er i utgangspunktet på grunn av sinkmangel. Det kan skyldes andre årsaker som allergisk reaksjon, skade på neglen eller soppinfeksjon. I dette tilfellet foreskrives multivitaminer, soppdrepende legemidler eller andre relaterte legemidler av profesjonelle etter fullstendig observasjon.
Hvis mørk farge begynner å vises i neglen, kan det være en indikasjon på hudkreft kalt melanom (alvorlig type hudkreft). Men det er ikke i alle tilfeller, noen ganger kan det bare være på grunn av en skade på negleområdet. Hudlege bør undersøke dypt i slike tilfeller for å behandle dette i tide.
Vanligvis endres neglenes farge til gul, noe som kan være forårsaket enten av en infeksjon eller ved bruk av et produkt som neglelakk. Det kan også skyldes problemer med skjoldbruskkjertelen, diabetes, lungesykdom, revmatoid artritt eller psoriasis. Påføring av treolje eller vitamin E behandle infeksjonen eller ved å ta multivitaminer kan fjerne dem, men hvis noen forbedring ikke observeres, må det konsulteres med helsepersonell.
Hvis neglene ser blå ut, kan det vise at det ikke er nok oksygen i blodet. Ved hvite negler kan leversykdom eller diabetes være en årsak. Bleke negler viser anemi. Blå halvmåne negler kan være et tegn på forgiftning. Halvt rosa, halvt hvite negler kan indikere nyresykdom. Men disse stemmer ikke alltid, det varierer, så det bør sjekkes av hudlege om endringen er ufarlig eller krever medisinsk testing.