Pris: 199 kr pr konsultasjon

Bakteriell Vaginose

Det er betennelse i skjeden, forårsaket av bakterievekst. Det kan påvirke kvinner i alle aldre, men kvinner i reproduktive år er svært utsatt for denne infeksjonen. Det er mindre sannsynlig at det er forårsaket av seksuell aktivitet, men ubeskyttet sex (med flere sexpartnere eller en nylig ny partner) kan øke sjansene for bakteriell vaginose.

Hvis naturlig forekommende gode bakterier (laktobaciller) i skjeden ikke produseres nok på grunn av vaginal douching (skylling med vann eller bruk av renseprodukt), kan det forstyrre den naturlige balansen i skjeden og forårsake bakteriell vaginose. Hvis det går ubehandlet, vil det forårsake infeksjon i livmoren, eggstokkene eller egglederne som vil gjøre in vitro-fertilisering mindre vellykket.

Symptomer:

Det er ingen spesifikke tegn og symptomer på denne infeksjonen, men få kan omfatte:
• Matt grå, hvit eller grønn tynn utflod gjennom skjeden
• Ful fiskelukt fra skjeden
• Kløe i skjeden og brennende følelse under vannlating

Behandling:

Det behandles ved å bruke antibiotika i form av piller eller geler/kremer som skal påføres skjeden. Vanlige antibiotika er metronidazol, tinidazol og clindamycin. Probiotika er også nyttig for å behandle denne infeksjonen hvis den fortsetter å komme tilbake.