Pris: 199 kr pr konsultasjon

Alopecia (hårtap)

Det kan oppstå på grunn av hormonelle endringer, genetikk, medisiner eller på grunn av aldringsprosessen. Det er mest vanlig hos menn. Skallethet oppstår for det meste på grunn av arv som oppstår med økende alder (kjent som androgen alopecia). Hormonelle endringer som oppstår under graviditet, ved fødsel, overgangsalder, problemer med skjoldbruskkjertelen eller immunsystemrelatert infeksjon kan utløse hårtap.

Visse legemidler som kreft, hjerteproblemer, leddgikt, høyt blodtrykk eller depresjonsrelaterte legemidler kan være en årsak til hårtap. Strålebehandling eller ethvert fysisk eller følelsesmessig sjokk kan føre til hårtap som er midlertidig. Overdreven hårstyling kan forårsake en type hårtap som kalles traction alopecia. Noen velger å dekke det til med frisyreparykker eller hatter, og noen behandler det med behandlinger for å gjenopprette veksten.

Tegn og Symptomer:

• Håret begynner å trekke seg tilbake ved hårfestet på pannen til menn. Kvinner har vanligvis utvidelse av delen i håret.
• flekkete skallede flekker
• Plutselig løsnede hår som kommer ut under greing eller vask av hår

Behandlinger:

Behandlinger for hårtap inkluderer medisiner så vel som kirurgi. Minoxidil (Rogaine) 5% er medisinen (godkjent av FDA) som brukes for hårtap i kvinnelig mønster, den daglige bruken vokser tilbake 81% hår. Vitaminer, som vitamin B kalt biotin, anbefales for hårvekst. Hårtransplantasjoner er også gjort for å legge til mer hår til et tynning eller skallet område.