Pris: 199 kr pr konsultasjon

Allergies

Disse inntrengerne kalles allergener som aktiverer immunresponsen. Kroppen vår produserer IgE-antistoffer, de finner disse allergenene og fjerner dem fra kroppen. Og som et resultat frigjøres histamin kjemikalier som viser symptomene på allergi.

Pollenallergi:

Pollenallergi forårsaker betennelse og hevelse i neseslimhinnen og beskyttende vev i øynene (konjunktiva) som resulterer i nysing, tett nese (føles tett), kløende, rennende øyne, nese og munn. Piping, kortpustethet, hoste eller tetthet i brystet er også symptomer på pollenallergi.

Behandling:

Orale antihistaminer, anti-leukotriener, nasale steroider, nasal cromolyn og nasale antihistaminer er foreskrevet ved pollenallergi.

Muggallergener:

Muggsopp er små sopp med sporer som flyr i luften akkurat som pollen. Disse er lett å finne i fuktige områder, som kjeller, kjøkken, bad, samt utendørs i gress, løvhauger eller under sopp.

Behandling:

Behandlingen inkluderer medisiner for å kontrollere nese-, bryst- og øynesymptomer.

Spesifikke matvarer:

Noen spesifikke matvarer som melk, egg, soya, hvete, skalldyr, peanøtter og trenøtter fungerer som allergener som kroppen vår utvikler antistoffer mot. Denne reaksjonen oppstår i løpet av minutter og symptomene er alvorlige, inkludert kløe, elveblest, kvalme, pustevansker, oppkast, diaré og hevelse rundt munnen.

Behandling:

For det første må allergiske matvarer unngås, men hvis de tas, foreskriver legene injiserbar epinefrin. Også noen terapier kalt oral immunterapi er nå tilgjengelig for peanøttallergi.

Insektstikk:

Når bier stikker, forårsaker det normalt smerte, rødhet og hevelse på stikkstedet. Men i alvorlige tilfeller aktiveres allergisk respons som vil forårsake pustevansker, rødt, kløende utslett som sprer seg til hele kroppen også til andre områder enn området som ble stukket, hvesing eller problemer med å svelge, rask puls, kraftig blodtrykksfall, svimmelhet, rastløshet og angst, hevelse i ansikt, svelg eller munnvev. Disse reaksjonene kan til og med være livstruende.

Behandling:

I dette tilfellet er epinefrin (adrenalin) foreskrevet. Hvis en person viser allergisk respons på biestikk, blir det tatt blodprøver for å bekrefte allergi mot biegift. Da anbefales giftimmunterapi. Det vil bidra til å redusere muligheten for at et re-stikk vil forårsake en alvorlig reaksjon.